Maanpuolustusjuhla Rautjärvellä 31.7.2021

Kuvat ja teksti Veikko Piironen

Meitä kiltalaisia, yleisöä ja kutsuvieraita oli saapunut noin 100 henkilöä jatko-sodan alkamisen 80-vuotismuistojuhlaan Rautjärven kirkkoon ja piha-alueelle.

Kirkkosalin juhlapuheiden, tervehdysten ja palkitsemisten jälkeen oli piha-alueella kenttäpiispa Pekka Särkiön pitämä kenttähartaus ja kenraalimajuri Aaro Pajarin 18.D-joukoille omistetun muistomerkin paljastus, monien seppeleiden laskujen kera.

Tasan 80 vuotta sitten nämä "Pajarin pojat" oli lähteneet näiltä alueilta jatkosotaan. Paikalla ei ollut yhtään joukon 18.D sotaveteraania, mutta heidän jälkeläisiään ja "Pajarin poikien" perinneyhdistyksen jäseniä oli ympäri Suomea runsaasti.

Nautittiin kiltalaisen Seppo Vainikan kenttäkeittiön tukeva hernekeitto ja perinnelottien sujuva kahvitarjoilu. Musiikista vastasi Rakuunasoittokunta. Erikosrajajääkärien osasto oli paikalla esittelemässä toimintaansa ja asetti muistomerkille kunniavartion.

Hyvän maanpuolustushenkisen juhlan pääjärjestäjiä olivat Pajarin poikien perinneyhdistys, Rautjärven reservinupseerit ja Ruokolahden seurakunta. Kiitos järjestäjille juhlasta!Powered by Notepad