Eino Kiiverin muisto-onginta

Kuvat ja teksti Markku Mäkinen

Suopellon vartiopäällikkö Alpo Hyyrynen järjesti maaliskuun puolivälissä Rautjärven Pitkäjärvellä pilkkionginnan, joka tapahtuman kestäessä yhteisestä sopimuksesta nimettiin alkuvuodesta yllättäen menehtyneen kiltaveljen Eino Kiiverin muisto-onginnaksi.

Edemenneen Eino Kiiverin tyylinäyte killan vuoden 2016 pilkkikilpailussa Pitkäjärvellä. Tuloksena oli kunniakas toinen sija.
Hyyrysen Alpo sai itseoikeutetusti kunnian kairata tapahtuman ensimmäisen reiän, paikka oli aivan rajan pinnassa.
Tapahtuman ensimmäisen kalan sai kuitenkin vähän yllättäen Pajarin tilan isäntä Juha Pajari.
Töpinä eli huolto on varsin tärkeä niin sodan kuin rauhankin aikana; tämän tilaisuuden huolto sälytettiin kokeneen rajamiehen, rajakarpaasi Hannu Alannon harteille. Hän huolehti velvollisuudentuntoisesti Alpon sytyttämän nuotion ylläpidosta.
Tapahtuman puolivälissä pidettiin tuikitärkeä tankkaustauko, jonka aikana makkaramestarina toimi Pajarin "renki" Make erittäin suurella ammattitaidolla. Tauon jälkeen jatkettiin ongintaa vähän eri paikassa.
Tapahtuma sai tietenkin lähes kilpailun luonteen, kun saalista yritettiin saada mahdollisimman paljon; Ahti ei tällä kertaa ollut kuitenkaan suosiollinen, sillä saaliit jäivät melko pieniksi.
Hyyrysen Alpo sai kuitenkin tapahtuman lukumääräisesti suurimman saaliin (niitä ei punnittu), liekö hänellä ollut sittenkin lievä kotikenttäetu?
Tilaisuuden ikähaitari oli varsin suuri, nuorin osanottaja oli kolmivuotias ja vanhin 79-vuotias. Isoveljeltä (ikä 5 v.) kysyttiin, mikä hänestä tulee isona ja vastaus oli sen kummempia miettimättä: tietenkin rajamies! Eli tulevaisuuskin on turvattu.
Powered by Notepad