Kilta mukana Imatra-päivässä 2016

Kuvat ja teksti Veikko Piironen

Tuulinen ja ajoittain myrskyinen Imatra päivä 27.8. sisälsi monenlaisia tapahtumia. Kävelykadulla oli tapahtumia joka lähtöön. Naisten Vuoksi -juoksutapahtuma keräsi runsaan osanottajajoukon. Päivä huipentui koskinäytökseen ja virolaissyntyisen monitoiminaisen Katri Lätin Imatran Inkeriksi valintaan. Kiltamme johto ja Risto Hyypöläinen olivat ideoineet, että mennäänpä mukaan ja valmistellaan jo ensivuoden Suomi 100 vuotta -juhlaa.

Koskipuistoon pystytettiin "Laten" kota ja laitetiin koivun pakuriteet kiehumaan. Risto oli myös varannut kiltamme myyntituotteita yms. rekvisiittaa pitkän rivin. Iltapäivään painottuva tapahtuma alkoi klo 14 Suomi 100 vuotta -juhla-adressin allekirjoitusten keräämisen aloituksella.

Ensimmäiseksi adressin allekirjoittajaksi oli Risto pyytänyt Imatran Moottorikerhon puheenjohtajan ja kiltamme jäsenen Sami Backmanin. Hän ansioitui viikko sitten päättyneiden, 30 vuoden tauon jälkeen järjestettyjen, Imatran ajojen pääpuuhamiehenä. Adressi nimineen on tarkoitus luovuttaa ensi vuonna itsenäisyyspäivän aikoihin sopivassa tilaisuudessa Kaakkois-Suomen Rajavartioston komentajalle.

Päivän aikana kävi kodassamme juomassa pakuriteet, kuulumisia vaihtamassa ja saamassa savun tuoksun vaatteisiinasa noin 70 henkilöä. Kaikki, myös monet ulkomaalaiset ohikulkijat olivat tervetulleita viipymään hetken kotamme nuotion ääressä. Kaukaisimmat olivatä Irlannista asti.

Kota koskipuistossa
Sami Backman avasi allekirjoituksellaan adressin.
Satunnaisia ohikulkijoita
Päivän puuhamiehet. Vasemmalta Seppo, Veikko ja Risto.
Powered by Notepad