Piispantarkastus Imatra–Pelkola–Immola 4.4.2013

Kuvat ja teksti Jarmo Piispanen ja Veikko Piironen

Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen tarkasti 4.4.2013 Imatran seurakunnan toiminnan. Samalla hän vieraili Kaakkois-Suomen rajavartiostossa Pelkolan rajavartioasemalla sekä Raja-ja merivartiokoululla Immolassa. Pelkolassa piispan seurueelle rajakatsauksen piti komentaja eversti Tero Kaakinen. Immolassa alkutervetulotoivotuksen esitti Reino Rannanvaara, jonka jälkeen Raja- ja merivartiokoulun esittelyn piti eversti Vesa Huuskonen. Tämän jälkeen oli vuorossa Mika Albertssonin esittämä museokierros ja päätteeksi nuotiokahvit ja piispan kenttähartaus laavulla.

Rajamuseolle kokoontui piispan seurueen lisäksi Imatran seurakunnan väkeä kirkkoherra Arto Marttisen johdolla, Kaakkois-Suomen Rajavartioston komentaja ja Raja-ja Merivartiokoulun johto. Voitto Lassilan johdolla saapui sotaveteraaneja ja -invaliideja. Paikalla oli myös median, Erikoisrajajääkärikomppanian ja sotilaskodin edustajia. Yhteensä väkeä oli noin 40 henkeä.

Rajamuseon sisätilojen esittelyn jälkeen rajavartiomestari Mika Albertsson johdatteli em. seurueen museon ulkoalueen laavun nuotiolle. Aluksi piispa piti kenttähartauden, jonka jälkeen oli meidän "töpinän" miesten eli allekirjoittaneen, Reino Rannanvaaran ja Seppo Koivusen järjestämät nokipannukahvit.

Kiltamme lahjoitti piispalle tilanteeseen hyvin sopivan kiltamukin. Iloinen puheensorina täytti kevätauringon valaiseman, perinteitä täynnä olevan museon ulkoalueen tienoon.

Samana iltana oli Tv 2:n Kaakkois-Suomen alueuutissa välähdyksiä Rajamuseon esittelystä ja laavulta, sekä piispan haastattelu. Seuraavana päivänä oli paikallisessa lehdessä (Uutisvuoksi) artikkeli kuvineen otsikolla:"Valkoinen savu imatralaisittain. Immolan varuskunta kunnioitti piispaa rakotulien savulla." (Korjattakoon, että meillä oli vain tavallinen nuotio.) Mukavasti oivallettu, kun muutama viikko sitten oli Vatikaanissa paavin valinta valkosine savuineen.

Piispan seurueeseen kuuluvia henkilöitä.
Reino Rannanvaara toivottomassa vieraat tervetulleeksi.
Sotilaskodin aulassa piispan seuruetta ja killan puheenjohtaja Jarmo Piispanen.
Mika Albertsson kertomassa museossa Mannerheimin ristin ritareista.
Veikko Piironen ja Reino Rannanvaara luovuttamassa kiltamukia piispalle.
Laavulla juttu kulki piispan ja Mikan välillä. Edessä Jarmo ja median edustaja.
Piispa, rovasti Matti Tuomisto ja tuntemattomaksi jäänyt "kirkonmies" tarinoimassa. Sotilaskodin edustaja Eeva Luukkonenkin oli paikalla.
Voitto Lassila keskustelemassa Raja-ja Merivartiokoulun johdon kanssa. Kuvassa myös mm. kirkkoherra Arto Marttinen (takana). Kiltalaiset Pertti Saukkonen, Kyösti Koivusalo ja sotaveteraaneja.
Tapahtuman omaa väkeä ja yleisöä.
Powered by Notepad