Alpo Hyyrysen 75-vuotisjuhlat 27.9.2012

Kuvat ja teksti Veikko Piironen

Tupa oli täynnä juhlaväkeä Rautjärven Miettilän Nuorisoseuran talolla aktiivisen Rajamieskiltalaisen ja "Suopellon vartiopäällikön" Alpo Hyyrysen 75-vuotissyntymäpäiväjuhlassa 27.9.2012. Juhlaan osallistui kaikkiaan toistasataa henkilöä.

Karjalais- ja maanpuolustushenkistä juhlaa lauluineen, puheineen, ruoka- ja kahvitarjoiluineen juonsi hienolla rautjärveläisellä tavalla Alpon vaimo Lahja. Alpon toiseksi vanhin veli Martti kertaili Alpon elämää lapsuudesta asti - Suopellon vartiolta - nykypäiviin. Martti-veli muistutti vielä, että Alpo on ollut mukana toteuttamassa monia hankkeita viime sotien muistomerkkien ja muistolaattojen saamisessa arvoisilleen paikoille Rautjärvelle.

Alpo ja Lahja ovat osallistuneet myös monille kiltamatkoille, mm. viime sotien taistelupaikoille. Sielläkin Alpon laulun lahjaa tarvittiin. Hän toimikin kiltamme "epävirallisena kanttorina" näillä matkoilla pidetyissä kenttähartauksissa. Mainittakoon, että Alpon Suopelto-nimisellä kotitilalla toimi talvi- ja jatkosodan jälkeen Suopellon vartio. Alpon jäädessä kotitilaansa viljelemään ja rajamiesten muutettua uudelle Vilkon Rajavartioasemalle legenda Alposta Suopellon vartiopäällikkönä jäi elämään. Yhteistoiminta paikallisten rajamiesten kanssa on ollut Alpolle ja hänen perheelleen tärkeää. Talossa on ollut aina avoimet ovet ja kahvipannu kuumana paikallisille rajavartijoille. Näin ollen rajapartiot poikkesivatkin usein Suopellon talossa taukoa pitämässä ja kuulumisia vaihtamassa.

Kaakkois-Suomen Rajamieskilta onnittelee Alpoa 75-vuotissyntymäpäivän johdosta! Toivotamme hyvää jatkoa, menestystä ja terveyttä tuleville vuosille Alpolle ja hänen läheisilleen.

Kiltamme puheenjohtaja Jarmo Piispanen onnittelee Alpoa.
Jarmon halaukset ja onnittelut saa myös Lahja-emäntä.
Suopellon sisarusparvelta sujui mainiosti laulu.
Kaukaisimmat kiltalaiset, neljä henkilöä oli Halikosta asti.
Powered by Notepad