Rajakomppania 23. muistokiven paljastustilaisuus 10.6.2011

Kuvat ja teksti Veikko Piironen

Rajakomppania 23. muistokivi paljastetiin juhlavin menoin 10.6.2011 Rautjärven Miettilän historiallisella reservikasarmialueella rajakomppanian perustamisen 70-vuotispäivänä.

Muistokivi on pystytetty arvoiselleen paikalle, jatkosodan alussa palaneen Miettilän suojeluskuntatalon kivijalan rappusten ylätasanteelle. Muistokivessä on teksti:"Tässä paikassa sijaineessa Miettilän suojeluskuntatalossa perustettiin 10.6.1941 23.rajakomppania. Komppanian runkona oli rajakomppania 2. komppaniaan liitetiin Rautjärven suojeluskuntalaiset sekä Rautjärven reserviläiset. Suojeluskuntatalo paloi 5.7.1941 vihollisen tykkitulessa." Allekirjoittajina ovat Rautjärven kunta ja Kaakkois-Suomen Rajamieskilta. Muistokiveä ovat erityisesti puuhanneet kylällä asuvat rautjärveläiset kiltalaiset Alpo Hyyrynen ja Hannu Hiltunen.

Paikalla oli runsaasti juhlayleisöä, mm. Rautjärven kunnan ja seurakunnan edustus sekä K-SR:N edustus, kiltalaisia sekä kyläläisiä. Lopuksi sotilaskotisisaret tarjosivat juhlayleisölle kahvit.

Rautjärven kunnan edustaja Taina Lonka toi tilaisuuteen kunnan tervehdyksen.
Kiltalaiset Eeva Luukkonen ja Jarmo Piispanen paljastivat muistokiven ja pitivät juhlapuheen.
Powered by Notepad