Korsuyö Jukajärvellä 19.–20.3.2011

Kuvat Timo Heinonen, teksti Risto Hyypöläinen ja Timo Heinonen

Kaakkois-Suomen Rajamieskilta ry on usein toiminut hyvinkin mukautetusti ja lyhyellä varoitusajalla järjestäessään jäsenistön toivomaa aktiviteettia. Nyt kuitenkin kävi toisin. Edellisestä kerrasta oli kulunut jo aika tovi. Päivälleen viisi vuotta sitten hiihti kiltapartiomme korsulle 2004. Kiltalaisten ja eritoten kiltaveli Timo Heinosen periksi antamaton eräkävijä-/sissihenki sai puristettua ohjelmapaketin toteuttajineen niin, että 19.–20.3.2011 lupautui sissikouluttaja ja kiltaveli Hannu Hiltunen luotsaamaan retken korsulle 2003. Korsut ovat nimetyt rakennusvuoden mukaisesti.

Jälleen useimmalle kiltalaiselle oli päällekkäisyyksiä tuon ajankohdan kanssa, eikä mukana ollut korsuyön unia testaamassa kuin neljä kiltalaista. Hiltunen, Rannanvaara, Kokko ja Heinonen. Osallistujille suurkiitos siitä, että pidätte edelleen yllä ikääntyvien karpaasien rivien harventuessa ja fyysisten tapahtumiemme käydessä yhä vähäisemmiksi, että saimme edes yhden mettäyötapahtuman kiltamme toimintakalenteriin. Kirjoittaja uskoo koko johtokunnan olevan tapahtumasta kiitollinen.

Retkeltä unohtui digikamerat niille sopivampiin olosuhteisiin, eikä näin ollen yhtään kuvatallennetta ole tapahtumasta. Tiedistelutehtävät mallikkaasti paria viikkoa aikaisemmin hoitanut Timo raportoi selkeästi kuvin ja sanoin seuraavasti:

Tiedustelutehtävätmallikkaasti paria viikkoa aikaisemmin hoitanut Timo raportoi selkeästi kuvin ja sanoin seuraavasti:

Morjesta. Kävin vähän hiihtelemässä Jukanjärvellä joutessaan ja kävin tässä hyväkuntoisessa korsussa 5.2.2011. Puita oli metrin halkoina noin puolikuutiota sisällä ja moottorikelkan jälkiä noin viikon vanhoja. Hometta en löytänyt mistään ja tavaraa mitä jotkuu ovat jättäneet, oli asiallista kertakäyttökuppeja ja lautasia + kynttilän jämiä. Tulet tein kaminaan ja veto oli kaminassa loistava. Makkaraa paistoin ja jatkoin matkaa. Lähetä näitä kuvia Hannulle ja kerro terkkuja. Korsussa oli valmistajakyltti. 2/03. Terveisin hikinen hiihtäja T.Heinonen

Powered by Notepad