Killan ampumamestaruuskilpailut 2011

Kuvat Jorma Laitinen ja Pasi Haakana, teksti Risto Hyypöläinen

Kaakkois-Suomen Rajamieskillan ampujamestaruuksia ratkottiin viileän tuulisessa syyssäässä. Mestarin ominaisuuksiin kuuluu monipuolinen aseen hallinta sekä kohtalainen tasaisuus osumatarkkuudessa. Monipuolisen mestarin löytymiseen suoritettiin ampuminen perinteiseen tapaamme kolmella eri aseella.

Pystykorva-ammuntaa
Yleisökin oli seuraamassa ammunnan kulkua hyvin kiintoisasti ampumapaikan ulkopuolelta. Johtokunnalle terveisinä naisten sarjan ottamista mukaan kilpailuun tulevaisuudessa.

Kilpailuiden järjestelyistä vastasi edellisen vuoden 2010 ampujamestari Timo Heinonen Immolassa la 24.9.2011 alkaen klo 10.00 ja päättyen valoisaan aikaan klo 14.00 mennessä.

Ennen ammuntojen aloittamista tarkistettiin kilpailunjohtajan toimesta jokaisen voimassa oleva ampumaturva. Ilman vakuutusta kiltalainen ei olisi voinut osallistua ammuntoihin. Tasainen ampujakaartimme koki yllätyksen, kun killan ammunnoissa ensikertalainen Jorma Taskinen antoi kokemuksen puhua ja pokkasi pokaalin (pojan) kotiin.

Tulokset 24.09.2011 Sijoitukset kolmen aseen yhteistulosten perusteella olivat seuraavat.

  Pienoispistooli Isopistooli Pystykorva Yhteensä
Taskinen Jorma 82 87 87 256
Heinonen Timo 79 83 89 251
Haakana Pasi 86 77 87 250
Nousiainen Kari 77 78 81 236
Hyypöläinen Risto 88 66 75 229
Rannanvaara Reino 92 71 63 226
Yllä Timo Heinonen luovuttaa killan kiertopalkinnon uudelle mestarille Jorma Taskiselle. Jorma oli kilpailun paras yhteistuloksissa kuin myös isopistoolissa. Palkinnoksi Jorma valitsi tasokkaasta valikoimasta Samsung GT-E2370 -matkapuhelimen.
Yllä edellisen vuoden voittajan Timo Heinosen ykköstila vaihtui hopeiseen viiden pisteen häviöllä. Sijoitushan on "paras" mahdollinen, kun ei ole seuraavan vuoden järjestelyvastuuta harteilla ja ilmekin on sen mukainen. Timo oli kilpailun paras pystykorvakiväärissä. Timo valitsi palkinnokseen BMR-radiopuhelimet, joiden kantavuus on jopa viisi kilometriä. Esim. Itä-Siitolasta Prismaan.
Yllä Pasi Haakana sijoittui pronssille vain yhdellä pisteellä hävinneenä hopean tasasijoituksesta. Pasia voisi pitää tarkimpana pistesijoittujana. Aina jää kaverit yhden pisteen päähän. Milloin edessä milloin takana. Nyt Pasi valitsi palkinnokseen 32 Gt muistitikun.
Yllä neljänneksi yltänyt monivuotinen ampujamestari Kari Nousiainen ampui entisissä kotimaisemissaan 236 pistettä. Uusi nousu jäi nyt kahden napakympin päähän, joka ei ole mahdoton tehtävä hänelle kilpailutilanteessa. Palkinnoksi neljännestä sijasta Kari pokkasi Timon tapaan BMR-radiopuhelimet.
Yläkuvassa oon sitte mie oikealla. Odotatteko vielä selitystä viidennestä sijasta. No johtuisiko laseista, kun silmä harittaa. Palataan vuoden päästä tuloksiin. Valitsin palkinnokseni hiustenleikkuusetin. Käviskö myös viiksille? Kiitän kaikkia hienosta päivästä ampumaradalla menkää ja lisääntykää. Ensi vuonna sankoin joukoin ampumaan.
Yllä vasemmalla Reino Rannanvaara. Ei vähäisin, mutta ampujakuusikon viimeisin näytti muille mallia voittamalla pienoispistoolin oman aseen hyvin tuntien päivän kovimmalla pistesaaliilla kymmenen laukauksen sadasta pisteestä oli Reinon 92 pistettä. Reino valitsi palkinnokseen tupakansytytin sovitteisen mp3-lähettimen.
Vuoden 2011 ampujat vasemmalta tulosteiden mukaisessa järjestyksessä: 1. Jorma Taskinen, 2. Timo Heinonen, 3. Pasi Haakana, 4. Kari Nousiainen, 5. Risto Hyypöläinen ja 6. Reino Rannanvaara.

Seitsemäs palkinto perästä vedettävä parranajokonesetti ojennettiin yhteisellä päätöksellä kilpailun valokuvat ottaneelle Jarmo Laitiselle. Kiitokset hyvästä työstä Jarmolle (käsitoipilaalle) menee tässä.

Palkinnot toimitti tänä vuonna Kaakkois-Suomen Rajamieskilta ja Expert Hatakka Imatra. Kiitos Hatakalle ja osallistujille sekä rajavartiostolle kilpailujen toteutumisesta.

Powered by Notepad