Kiltalaavun hävitys 11.3.2006

Kuvat ja teksti Risto Hyypöläinen

Kaakkois-Suomen Rajamieskilta kiittää kaikkia laavun tarjonnasta kaikkine elämyksineen nauttineita ulkoilun ystäviä. Laavumme ehti palvella yleisöä ja jäsenistöämme kolme vuotta ja viisi kuukautta. Laavun ylläpitoa johti Veli Hyypöläinen. Suurkiitos Velille hänen pyyteettömästä työstään, kun hän hankki aina tarvittavan talkooväen alueen siivoukseen ja talven polttopuiden tekemiseksi. Laavu toimi, jopa erähiihdon lähtöasemana, josta tänä vuonna oli lähtenyt 68 erähiihtäjää. Kiltalaiset kokoontuivat vuosittain laavulle tarjoamaan kuumaa mehua jokaisena erähiihdon päivänä.

Imatran kaupungille erityiskiitos luvasta laavun rakentamiseksi, puiden ottoon metsähoidollisesti sekä avotulen tekoon laavun tulentekopaikalle. Näin kilta pääsi toteuttamaan tarkoitusperiään mainostamalla toimintaansa yleisölle tarjoamalla lähialueen koulun ja päiväkodin lapsille sekä alueen koko väestölle aitoa erätunnelmaa makkaranpaistotulien kera kohtuullisen matkan päässä.

Alla joitakin killan tapahtumia Savikannan laavulla:

Seuraavaksi valokuvia puretusta purkupäätöksen saaneesta Kaakkois-Suomen Rajamieskillan Savikannan laavusta 11.3.2006

Pahoittelemme, etteivät voimavaramme riittäneet ylläpitämään laavua ja sen aluetta vaatimustasomme mukaisessa kunnossa. Ponnisteluistamme huolimatta emme löytäneet laavutoiminnalle jatkajaa. Purkupäätöksemme oli raskas, kun tiesimme laavun saaman suosion ja sen, miten ahkerasti eri ikäluokat olivat sitä käyttäneet virkistyskäyttöön.

Kiittäen unohtumattomista hetkistä laavutulilla – Kaakkois-Suomen Rajamieskilta ry.

Powered by Notepad