Kiltamatka Lounais-Suomeen 17.–18.6.2006

Kuvat Reijo Ihalainen ja Timo Heinonen, teksti Jarmo Piispanen

Kaakkois-Suomen Rajamieskilta järjesti Lounais-Suomeen kesäretken 17-18.6.2006.

Matkamme alkoi Imatralta varhain aamulla. Matkan varrelta otimme kyytiläisiä siten, että Haminasta nousi viimeinen matkustaja kyytiin. Ajelimme Vuorelan bussilla kohti Helsingin rautatieasemaa, josta kyytiin saimme asiantuntijamme Pekka Silvastin ja Hannu Alannon. Ensimmäinen tutustumisen kohden oli Degerbyyn museo Kirkkonummella. Siellä saimme aimoannoksen historiaa. Tämän jälkeen pääsimme tutustumaan Upinniemen varuskuntaan, jossa meille esiteltiin varuskuntaa ja saimme nähdä uusimman filmin Upinniemen varuskunnasta. Näin oli ensimmäinen päivä illassa. Majoittumaan pääsimme Espooseen Raja-ja Merivartiokoululle.

Seuraavana aurinkoisena aamuna matkasimme kohti Hankoa, jossa meitä odotti Bengtskäriin menevä laiva Sommersea. Puolentoista tunnin merimatkan jälkeen pääsimme Bengtskärin majakalle, joka on Euroopan suurin majakka. Muutaman tunnin tutustumisen jälkeen palasimme takaisin Hankoon, jossa illastimme Hangon komeimmassa ravintolassa Casinolla. Klo 18.00 sunnuntai-iltana matkamme jatkui kohti Halikkoa. Siellä saimme nähdä Hannu Alannon kotimuseon. Kotimatka venyi aivan pikkutunneille saakka, mutta toivon, että matka oli sen arvoinen.

Meidän oppaamme Pekka Silvasti kertoi kahden päivän ajan Porkkalan alueen vaiheet 50 vuoden takaa ja Kirkkonummen alueen historian aina Upinniemen varuskuntaa myöten. Toki varuskunnasta oli nuori upseeri kertomassa lisää päivitettyä tietoa. Lisäksi saimme Hangon alueelta ja Bengtsäärin majakalta rautaisen historiapaketin Pekka Silvastin kertomana. Hänen asiantuntemuksensa oli huippuluokkaa. Laaja historia sota-ajoilta antoi meille jokaiselle uutta tietoa omaan historian tietämykseemme.

Haluan lämpimästi kiittää meidän opastamme Pekka Silvastia ainutlaatuisesta historianpaketista ja tiedoista, joita saimme kuulla matkamme aikana. Lämmin kiitos myös Hannu Alannolle järjestelyistä ja mahdollisuudesta tutustua Halikkoon. Suuri kiitos kuuluu myös teille kaikille matkalaisille, jotka olitte innolla mukana matkan eri vaiheissa. Toivonkin, että matkasta jäi hyvä mieli ja tunne Kaakkois-Suomen Rajamieskiltaa kohtaan.

Powered by Notepad