Kaakkois-Suomen Rajamieskillan ampumamestaruuskilpailut 3.12.2005

Kuvat Timo Heinonen, teksti Pertti Saukkonen

Kaakkois-Suomen Rajamieskillan vuoden 2005 ampumamestaruuskilpailut pidettiin 3.12.2005 klo 14.00 alkaen Immolan ampumaradalla. Sää oli jo hämärtymässä joulukuisena pilvisenä päivänä, mutta tämä tuntui sopivan sissien kovaan ammuntakoitokseen. Tapahtuuhan sissien muukin toiminta pääasiassa pimeään aikaan. Kisaan oli kuitenkin uskaltautunut vain neljä tosi sissiä ja viidentenä mukana oli toimitsijana Sauli Nieminen Ruokolahden reservinupseereista.

Kilpailun kulku oli sellainen, että ensin ammuttiin kymmenen laukausta pystykorvalla ja sitten vastaava määrä isolla pistoolilla. Aseita molemmilla paikoilla oli kaksi, joten ammuntaeriä oli myös vastaavasti kaksi. Kivääriammunnassa Hyypöläisen Risto onnistui parhaiten. Hänen tuloksensa 85 pistettä vaikutti jo vaarallisen suurelta erolta muiden kilpailijoiden aikaansaannoksiin nähden.

Seuraavaksi siirryttiin pistooliampumapaikalle. Tällöin ilma oli hämärtynyt jo melkoisesti, mutta onneksi taulut vielä häämöttivät 25 metrin etäisyydellä. Laukaukset ammuttiin CZ-pistooleilla pikatulena. Viimeisten laukausten aikana ainoana valona heijasteli takana tienvarressa olevat pylväsvalot. Ammunnan päätyttyä alustava epäily vahvistui. Hyypöläisen Risto oli voittanut kisan. Onnittelut!

Seuraavaksi siirryimme ulkotulille paistamaan makkaraa ja niiden nauttimisen jälkeen oli vuorossa palkintojen jako. Se järjestettiin ampumaradan sotilaskotihuoneessa, ja kerhon lippu oli juhlistamassa tapahtumaa. Kerhon vuoden 2005 ampumamestaruuden saavutti Risto Hyypöläinen. Hän sai ensimmäisen kiinnityksen kiertopalkintopokaaliin. Kaikki kilpailijat saivat vielä hyvät esinepalkinnot.

Kilpailun lopputulosten pistemääriin vaikutti sään hämäryys ja osittain myös pimeys. Tulokset muodostuivat seuraaviksi:

TULOKSET

1. Risto Hyypöläinen 153 p.
2. Pertti Saukkonen 104 p.
3. Pasi Haakana 94 p.
4. Timo Heinonen 53 p.

Kilpailun järjestäjänä toimi Pertti Saukkonen.

Powered by Notepad