Kuukausitapahtuma Simolanmäellä 14.7.2004

Kuvat ja teksti Risto Hyypöläinen

Perinteisenä heinäkuisena kuukausitapahtumana kiltamme vietti viidettä Veikko ja Raija Piirosen isännöimää kotasaunailtaa. Kovat sateet pehmittivät maastoa ennen tilaisuuden alkua. Tapahtuma vietettiin kauniissa säässä ja todellakin miltei ilman itikoita. Kiltalaisia ystävineen oli kutsuttu lehti-ilmoituksella paikalle todistamaan suomalaisen luonnon parhaita antimia.

Tapahtumaan Veikko ja Raija olivat järjestäneet viimeisen päälle viritetyt yrttilöylyt kotasaunassa. Kylpeä saimme mm. koivu-, tammi-, kataja- ja mesiangervovastoilla. Uinti virkisti 21-asteisessa vedessä ja puhdasta tuli.

Koulutusta saimme kasvisleivän ja pettuleivän valmistamisesta luonto-oloissa. Maistiaiset kruunasivat illan makunautinnot. Kirjoittajasta parhainta oli kasvisleipä pakurikääpäteellä.

Illan päätteeksi paistoimme makkaraa, jota tarjosimme sitä haluaville. Nokipannukahvit maittoivat kaiken tämän luontokokemuksen päätteeksi.

Lopuksi muutama kuva tapahtumasta ja kiitokset järjestäjille sekä osallistujille leppoisahenkisestä tapahtumasta. Late ja Raija saivat lopuksi raikuvat aplodit koulutettavilta. Jälleen runsaasti uutta opittua luonnon moninaiskäyttöä kiltalaisille.

Powered by Notepad