Rajavartiolaitoksen vuosipäivä Nuijamaalla 21.3.2003

Kuvat ja teksti Risto Hyypöläinen

Kiltalaisia oli kutsuttu vuosipäiväjuhlaan Nuijamaan rajavartioasemalle. Isäntinä toimivat Lappeenrannan rajavartioalueen päällikkö majuri Harri Malmén ja Nuijamaan rajavartioaseman päällikkö kapteeni Mauri Välimaa.

Nuijamaan rajavartioasemalla nautittiin maittavat kakkukahvit.

Veteraanit Mikko Kaarna ja Arvo Pirhonen kunnioittivat juhlaa läsnäolollaan sekä mieliin painuvilla repliikeillä toivat juhlaan historian havinaa.
Majuri Harri Malmén luovuttaa kapteeni Mauri Välimaalle ja vanhemmalle rajavartija Kalevi Heikkiselle RVL:n ansiomitalin pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta palveluksesta rajavartiolaitoksessa.
Majuri Harri Malmén luovuttaa luutnantti Ville Mihlille, vanhemmalle rajavartija Erkki Laville ja vanhemmalle rajavartija Sami Jänikselle pienoisrajapaalutaulun, jossa pronssinen levyke. Luutnantti Mihl on kehittänyt ansiokkaasti rikostorjuntaa Nuijamaan rajanylityspaikalla. Rajavartija Lavi on omalla esimerkillisellä toiminnallaan saanut esimiesten ja palvelustovereiden luottamuksen ja rajavartija Jänis on perehtynyt ansiokkaasti ajoneuvorikollisuuden torjuntaan.
Evp. kapteeni Veikko Piironen kiitti rajamieskillan puolesta rajavartiostoa saamastamme kutsusta ja ojensi rajavartioaseman päällikölle lahjoittamamme kirjat Retkeilijän erätaidot osa 1 ja osa 2 (Nalle Corander) vartioston henkilökunnan luettavaksi. Kirjassa on erämiestaitoja kisällistä mestariin.
Majuri Harri Malmén ja kapteeni Mauri Välimaa esittelivät Nuijamaan rajavartioaseman.
Passintarkastaja työssään.

Esittelyn jälkeen oli kiltalaisilla varsin selkeä kuva asioiden toimivuudesta. Ulkona pääsimme esittämään kysymyksiä, joita oli esityksen aikana tullut mieliimme. Kaakkois-Suomen Rajamieskilta ry kiittää erinomaisista esittelyistä ja vieraanvaraisuudesta sekä onnittelee 84 vuotta täyttävää Rajavartiolaitosta.

Powered by Notepad