Kuukausitapahtuma Simolanmäellä 23.7.2003

Kuvat Risto Hyypöläinen, teksti Veikko Piironen ja Risto Hyypöläinen

Perinteisenä heinäkuisena kuukausitapahtumana kiltamme vietti Veikko ja Raija Piirosen isännöidessä heidän omalla kesämökillään. Kovien ukkoskuurojen lennättäessä väkeä paikasta paikkaan kunnes pouta armahti. Kiltalaisia ystävineen oli kutsuttu lehti-ilmoituksella paikalle todistamaan suomalaisen luonnon parhaita antimia.

Tapahtumassa Veikko ja Raija olivat järjestäneet viimeisen päälle viritetyt yrttilöylyt kotasaunassa. Kylpeä saimme mm. koivu-, tammi-, kataja- mesiangervo-, ja suomyrttivastoilla. Uinti nyt ei ihmeesti virkistänyt +27-asteisessa vedessä (kiitos siitä pitkän hellejakson), mutta puhdasta tuli.

Vastottiin eli vihdottiin:

Koulutusta saimme luonnon teeainesten valmistamisesta ja kuivatuksesta. Maistiaiset kruunasivat illan makunautinnot. Kirjoittajasta parhainta oli pihasaunio hunajalla.

Luontoteet:

Late esitteli vielä lukuisia kuivattuja luontoteelaatuja mm. kanervankukka, pajunkuori, mustaherukka, rantaminttu, horama jne.

Illan päätteeksi paistoimme makkaraa jota tarjosimme sitä haluaville. Nokipannukahvit maittoivat kaiken tämän luontokokemuksen päätteeksi.

Powered by Notepad