III/82 saapumiserän sissikurssin I-joukkueen I ryhmän palvelukseen astumisen 20-vuotis juhlatapaaminen Jukajärvellä 12.–13.10.2002

Kuvat ja teksti Risto Hyypöläinen

Tapaaminen alkoi Immolasta yliluutnantti Esa Liikan tuomalla Rajavartioston tervehdyksellä ja Rajavartioston esittelyllä.

Kiitokset Esa Liikalle mielenkiintoisesta esityksestä. Väkemme oli varsin kiinnostunut asiasta, eikä varattu aika riittänytkään, vaan esittelyistä päätettiinkin tehdä kaksiosainen. Yliluutnantti Liikka oli ryhmämme alokasajan ryhmänjohtaja, tämä seikka muistui mieliin ryhmälle vasta esityksen aikana. Muistelut toivat tapaamiselle sitä tunnetta, jonka koimme 20 vuotta sittenkin.

Väliohjelmana nautimme sotilaskodissa killan tarjoamat munkkikahvit, jossa valokuvakansiot ja muistelut olivat täyttää koko sotkun. Koska nyt liikkeellä olikin riittävän motivaation omaava ryhmä, joten aikamoiselta hälyltäkään emme välttyneet.

Seuraavalla jaksolla Kaakkois-Suomen Rajamieskillan varapuheenjohtaja Risto Hyypöläinen esitteli valokuvia killan toiminnasta videotykein ja äänitehostein sekä killan puheenjohtaja Jouko Rummukainen teki selkoa killan tarjoamista harrastusmahdollisuuksista ja sen jäseneduista sekä esitteli, millainen kilta on tänäpäivänä.

Moottorimarssi Jukajärven Hympyrään suoritettiin kootusti omilla autoilla. Hympyrässä majoituimme ja päätimme yksimielisesti viettää poisnukkuneen ryhmän symppiksen Aimo Eerolan kunniaksi hiljaisen hetket ja nostaa "Marskin ryyppy"-maljan hänen kunniakseen. Yksi on pois joukostamme.

Ilta ei vaatinut mitään erityisempää ohjelmaa. Arvata saattoi, että kuulumisia vaihdettiin aivan pikkutunneille. Kiersimme aluetta; sinkoradat, jossa rakentamamme pitkospuut ratapölkyistä olivat kuin eilen rakennettu 20 vuoden jälkeen.

Patikoimme oletetuille kaivamillemme korsupaikoille välillä kilpaa pyrähdellen. Ilkka oli nopein, mutta varmasti selitykset löytyv√§t jokaiselta: Kuka varasti, kuka kiilasi kengät vikana, mutta voittaja vain hymyili niin kuin sissi t...aan. Puut kasvaneet, maat muokattuna ei ollut korsua, muistot vain jää. Sauna odottaa uimaan. Kaikista on MAHTAVAA, täällä jälleen. Ei olis uskonut, et koskaan enää pääsis Hympyrää näkee.

Kirjoittajan ollessa killan jäsenenä 20 vuotta, oli mahtavaa kokea ja nähdä, miten yksi killan toimintaperiaatteista rajan ja siviiliväestön lähentämisestä toteutui Jukajärvellä tässä tapaamisessa. Siitä kiitokset koko ryhmälle ja heidän perheilleen, killalle ja ennenkaikkea Rajavartiostolle.

Alla joitakin kuvasattumia ennen (kameran) paristojen hyytymistä.

 

Amille. 

Asento, ojennus. Joukkue! Kuka siellä vielä... taakse poistu, JOUKKUEEE!!!

Kajautimme valalaulun paikalla, jossa olimme tehneet myös sotilasvalamme.

Powered by Notepad