Savikannan tykistöasemille oma laavu yleisön käyttöön 24.10.2002

Kuvat ja teksti Risto Hyypöläinen

Jälleen kerran kokoontui kiltalaisia joukko yhteisellä päätöksellä rakentamaan laavua. Tavoitteena oli tehdä vain hyvin kevyt luontoon istuva kaikkia palveleva ulkoilukohde.

Kokoonnuimme Veli Hyypöläisen kutsumana aamulla klo 9.00 juuri kunnostettujen tykistöpatterin asemien kohdalle. Hanski hoiti kahvituksen, "Late" ja "Sami" tarvikkeet paikalle kun taas Ripa ja Olli miettivät laavun tulevaa mallia Velkin esitellessä laavun tulevaa paikkaa.

Laavun paikka osui aivan sattumalta tarkalleen historiallisesti oikeaan paikkaan, koska paikalla kävi paikallinen henkilö toteamassa, että juuri kyseisessä kohdassa meni tällainen sodan ajan valaistu sähkölinja, jolla oli tarkoituksena hämätä naapurin pommituksia. Laavulta länteen sata metriä on tykistöpatterin asemat ja saman verran itään sijaitsi kenttäkeittiö lähteen kohdalla.

Tuumasta toimeen. Kaupungin lupa oli saatu ja ei kun puuta nurin. Aamusta hämärään paiskiessa saimmekin laavun harjakorkeuteen. Ainoastaan pieni joukko kävi seuraavana päivänä viimeistelemässä katon.

Toivomme laavulle paljon käyttöä ja sellaista käyttöä, joka on ympäristöä ja alueen järjestystä kunnioittavaa. Tulen teko on sallittu valmiilla nuotiopaikalla talvisaikaan.

Kaikki käyttäjät TERVETULOA viihtymään.

Laavun sijainti kartalla.

Kaupunginosa Savikanta (sininen tähti)
Lähempi kartta vihreä (tykistöasema), sininen (laavu).
Tarkka kartta vihreä (tykistöasema), sininen (laavu).
Powered by Notepad