Jukajärven marssi 24.9.2002

Kuvat ja teksti Risto Hyypöläinen

Jukajärven marssi on perinteinen 43 km:n pikamarssi täyspakkauksessa n.25kg + rynnäkkökivääri. Reitti kulkee Jukajärven Hympyrän leirialueelta Immolaan tietä ja luontopolkuja pitkin. Matkalla kolme huoltopistettä. Alkumatka taivalletaan maihinnousukengissä ja loput lenkkitossuissa. Parhaiten voimansa, vauhtinsa, nestetankkauksensa ja ruokailun jakanut löytää yleensä itsensä kärkisijoilta. Pelkästään menestymisen takeeksi ei katsota huippu-urheilijaa vaan vahva repunkantajatyyppi viisaalla suorituksella on menestyjä. Yleensä kärkeen nousee aivan odottamattomiakin nimiä.

Tietysti monesta on mukavinta taivaltaa matka hyvä taisteluvire säilyttäen. Harvat juoksevat koko matkaa, mutta sen sijaan yleistä on juosta esim. puolenvälin jälkeen alamäet tai tasaosuudet eli kävellen vain ylämäet. Kannattaa kiiruhtaa, sillä nopeimmat palkitaan.

Jo muutamana vuonna, kuin nytkin oli vapaaehtoisia kiltalaisia avustamassa juotto- ja muonarasteilla. Kiltatyö tuntuu mukavimmalta juuri tällaisessä tapahtumassa, jossa näkee tositoimintaa.

Seuraavassa kuvasattumia Laamalan huoltopisteeltä.

Powered by Notepad