Toukokuun jotos 16.5.2001 Haaroinsalmen laavulle

Kuvat ja teksti Risto Hyypöläinen

Toukokuun jotos vuonna 2001 järjestettiin Erkki Sikiön esityksestä Haaroinsalmen laavulle. Tällä kertaa kiitokset käytännön järjestelyistä vastanneelle Olavi Immoselle ja Veli Hyypöläiselle.

Kokoonnuimme Sutelan koululle, josta patikoimme Haaroinsalmen laavulle. Perillä totesimme, että meitä oli kaksitoista "opetuslasta" ja pappi. Kevyehkön patikoinnin jälkeen saavuimme todella luonnonkauniille paikalle, Haaroinsalmen laavulle, jossa Olavi ja Tapani olivat keittäneet maistuvat kahvit ja sytyttänyt makkaratulet.

Kahvit nautittuamme kiltaveli rovasti Matti Tuomisto kertoi ilahtuneensa kutsun tullessa meidän puolelta ja näin ollen hänellä oli ilo pitää laavuhartaus näinkin erikoisissa olosuhteissa. Hartauden kruunasi hyvän puheen päätteeksi nautittu ehtoollinen, jonka kaikessa harvinaisuudessaan sai ottaa itse, kuten Jeesuskin oli tarjonnut ehtoollisen opetuslapsilleen yhteisen pöydän ympärillä, ensin kiersi leipä ja sitten viini. Lopuksi makkara ja kahvi maistuivat kauniin auringonlaskun aikaan.

Iloksemme joukkoamme täydensi lähiseudun asukas, joka oli palvellut Ensolla ja tehdaspalokunnassa. Hän hoiti asiallisen sammutuksen makkaratulillemme. Jotoksen päätyttyä kilta lahjoitti Matille kiitoksena ainutlaatuisesta kokemuksesta kiltalippiksen.

Veisasimme alkuun virren 577: Sun kätes, Herra, voimakkaan...
Uskon tunnustus.
Ehtoollisen siunauksen jälkeen alkoi sen nauttiminen. Ensin ristinmerkki ja leipä.
Ristinmerkki ja viini.
Kiertävä ehtoollinen jonka jokainen sai ottaa itse papin ohjeen mukaan.
Rovasti Matti Tuomisto.
Ehtoollisväkeä.
Hartauden loppuun virsi 30: Maa on niin kaunis.
Kyllä veisuu maistui.
Pj Jouko ja taustalla Haaroinsalmen laavu.
Laavun nimikyltti.
Tarja ja Auli aivan niemen kärjessä.
Lopuksi nautimme killan tarjoamat limsat ja makkarat.
Matti etsimässä sopivaa koloa makkaratikulleen. Toisilta tulvi mainioita ohjeita ja kokemuksia edellisiltä paistokokemuksilta, joita riittää.
"Suomalainen salaatti" vaatii hieman kypsennystä ja värisäätöä sekä joillekkin jopa nautintalämpötilakin on tarkka.
Kyllä nyt jaksaa patikoida.
Valmistautukaa siirtymään Sutelan koululle rentoa patikkaa linnunlaulua, joka oli k√§enkukunnan ohella merkillisen kiivasta, kuunnellen.
Powered by Notepad