Suunnistusmestaruuskilpailut 2001

Kuvat ja teksti Risto Hyypöläinen

Rajamieskillan suunnistusmestaruus ratkottiin Joutsenon Valkaman rannassa kolmen kilometrin mittaisella ja seitsemän rastin radalla. Sää oli sateen jälkeen aurinkoinen ja lämmin.

Ratamestarina, toimitsijana ja kilpailutuomarina toimi perinteisesti edellisen vuoden voittaja Pertti Jäkälä. Mukaan kilpailuun lähti kuusi suunnistajaa ensikertalaisesta kokeneempiin konkareihin, joista yksi ulkopuolisena. Reitti oli tehty Pertin mukaan helpoksi. Polkuja voi hyvin käyttää osaksi, mutta ensikertalaisille jo varsinainen suunnistuskartan tulkitseminen tuotti hankaluuksia.

TULOKSET

1. Olli Lehtonen 00.21.15
2. Veli Hyypöläinen 00.35.35
3. Pertti Saukkonen 00.48.55
4. Veikko Piironen 00.50.25
5. Risto Hyypöläinen 01.11.05
6. (2.) Paavo Rahkonen (ulkop.) 00.26.10
Voittaja Olli Lehtonen pokkaamassa uutena killan mestarina ykköspalkintoa. Hän kertoi olleensa killan jäsen jo pitempäänkin ja käyneensä vuosia sitten yhdessä partiosuunnistus tapahtumassa edustamassa kiltaa ja nyt sitten toisen kerran ja heti voitto kotiin. Olli kertoi yrittäneensä parasta, kun hänelle kerrottiin juuri ennen lähtöä, että voittaja saa järjestää seuraavana vuonna killan mestaruuskisat.
Kisassa onnellisia palkittuja. Vasemmalta Veli, Olli ja Veikko. Kuvasta puuttuu Pertti Saukkonen, joka tuli kolmanneksi.
Powered by Notepad