Museoilta ja opasinfo 23.5.2001

Kuvat ja teksti Risto Hyypöläinen

Perinteinen Museoilta ja opasinfotilaisuus järjestettiin tovi ennen museon avaamista. Tilaisuudessa tarjottiin jokaiselle mahdollisuus nähdä Mika Albertssonin elävä ja vaikuttava museoesittely, jossa uudet ja kokenemmatkin oppaat saivat verestää muistiaan ja luoda sitä opashenkeä, jota mittava museokausi aina kaikessa viehätyksessään kuitenkin vaatii.

Ulkomuseokierroksella pysähdyimme saumalaavulla kahvien ja jutustelun merkeissä.

Ylirajavartija museohoitaja Mika Albertsson antaa kiltalaisille opasinfon tämän kesän museokierroksesta.
Museoillan osallistujat kertoivat pitävänsä opasharrastuksen mukana jokakesäisessä suunnitelmassaan, kun kerran tuli ruvettua on se ollut niin antoisaa yleisön kanssa kommunikointia, että se on koettava joka kesä. Parasta perinnetoimintaahan tämä onkin.
Museotyömme on saanut ensimmäiset naisoppaat ensi kesäksi, joka tuo varmasti uutta henkeä toimintaamme ja toivottavasti rohkaisee uusien oppaiden mukaantuloon.
Lopuksi pj. Jouko Rummukainen killan museovastaavana kiitti osallistujia ja teki ehdotuksen ensi kesän opasryhmien jaosta, joka muodostui rimaahipovan siedettäväksi.

Museo-oppaaksi pääsee mukaan varsin kevyesti ja tehtävä sopii varmasti jokaiselle kiltalaiselle. Tehtävän kiinnostaessa ota yhteyttä killan puheenjohtajaan ja pyydä saada tulla mukaan johonkin ryhmään seuraamaan aluksi opastoimintaa, ettei kenenkään tarvitse hommaan ryhtyä, jos se tuntuu epämiellyttävältä.

Powered by Notepad