Vuosikokous 30.3.2000

Kuvat ja teksti Risto Hyypöläinen

Kaakkois-Suomen Rajamieskillan vuosikokous pidettiin Lappeenrannan upseerikerholla 30.3.2000.

Kokouksessa oli kiltalaisia jopa Salosta saakka ja tästä lähempää Miehikkälästä, Vaalimaalta, Lappeenrannasta, Joutsenosta, Imatralta ja Ruokolahdelta sekä Rautjärveltä.

Maanpuolustuskiltojen liitosta Helsingistä oli paikalla Jarmo Merinen. Hän toi paikalle tietoiskun MPKL:n toiminnasta. Kiitokset Jarmolle miellyttävästä kevennyksestä muuten asiatäyteiseen kokoukseen.

Vuosikokouksen vei ryhdikkäästi läpi puheenjohtaja Arto Pulkkinen ja sihteerinä toiminut killan sihteeri kapteeni Matti Pitkäniitty.
Etualalla vuosikokouksen yksimielisesti valitsema K-S Rajamieskillan uusi puheenjohtaja Jouko Rummukainen Ruokolahden Tarkkolasta.
Puheenvuoroja pidettiin ja mielipiteitä vaihdettiin. äänestyksiäkin oli useampia esimerkiksi sääntömuutoksista.
Killan jäsenistö on ikäjakaumaltaan varsin kirjava, mikä koetaan kiltatyön kannalta vahvuutena. Kaikkia heitä yhdistää rajamieshenki, mikä oli kokouksessakin aistittavissa.
Pitkämatkalaisilta liki kolmetuntinen kokous vaati jo hieman turnajaiskestävyyttä. Keskellä MPKL:sta Jarmo Merinen, Helsinki ja hänen oikealla puolellaan Hannu Alanto Salosta.
Kuvassa etualalla Hannu Kalenius. Hannu oli valmistautunut kokoukseen huolella ja tiedustellut laajalti jäsenistön mielipiteitä. Hän toi esiin heidän terveisiään vuosikokoukselle. Vuosikokous päättikin toteuttaa Hannun uudelleen esiinnostaman kiltabaretin ja -lippiksen sekä kiltamerkin, jota johtokunta pyrkii saamaan pikaisesti myyntiin.
Killan internet-sivujen päivitystä Jaakko Hamusen kanssa hoitava Risto Hyypöläinen (edessä). Jaakko Hamunen on sivujen luoja. Hän teki sivut vapaaehtoisesti harjoitustyönä edesauttaen näin killan siirtymistä nettiaikaan.
Lappeenrannan upseerikerhon kokoussali kaikessa komeudessaan nyt killan vuosikokouksen pitopaikkana.
Kuvassa selin vasemmalta Erkki Sikiö, Reino Rannanvaara ja Riku Kalliosaari sekä edempänä Jaakko Alatalo. He kaikki ovat mittavan kiltatyön uurtajia.
MPKL:n edustaja Jarmo Merinen kertoi mm. MPKL:n jäsenjärjestöjen jäsenmääräksi 33 000 henkilöä joista 2 500 on naisia ja vuoden teemaksi Pyydä Kaveri Mukaan (uusien jäsenten hankinta). Kiitos asiantuntevasta kokousavusta sekä kattavasta MPKL:n läpileikkauksesta.
Veteraanit kokouskahveilla.
Kokouksen päätteeksi nautittiin kerhon tarjoamista antimista. Palvelu pelasi moitteettomasti, vaikka kokous hieman venyikin. Kiitoket tarjoilijoille.
Powered by Notepad