Museoilta 11.5.2000

Kuvat ja teksti Risto Hyypöläinen

Museoilta murskasi ennakkoarviot runsaalla osanottomäärällä. Kiltalaisia tilaisuuteen oli saapunut jopa Haminasta sekä Espoosta saakka. Tilaisuudessa julkistettiin uunituore killan lippis sekä myytiin loppuun kaikki 1. erässä (25 kpl) tulleet lippikset. Lippiksiä tulee lisää ja varauksia voi jättää johtokunnan jäsenille. Puheenjohtaja Jouko Rummukainen lahjoitti killan pitkäaikaiselle yhteistyökumppanille rajamuseolle lippiserän ensimmäisen kappaleen. Museohoitaja rajavartija Mika Albertsson otti vastaan lippalakin ja esitteli museon uutuudet sekä historiaa museon synnystä, lisäväriä antoi perustaja Antti Väisänen, kun Antti kertoi keränneensä materiaalia ja Asko Liirin asetellessa niitä näytteille.

Museoiltaan kutsuttiin myös edellisen vuoden kaupungin museo-oppaat sekä uudet tulevan kesän oppaat. Tilaisuus oli hyvä avaus uusille oppaille. He saivat kuulla edellisen kesän oppaiden kokemuksia siitä mitä työ voi tuoda tullessaan ja näin uusien on helpompi valmistautua tehtäväänsä.

Puheenjohtaja lausui Museoillan päätteeksi loppusanat. Hän kiitti osallistujia mielenkiinnosta ja toivotti ennakkoluulottomasti jäseniä tulemaan mukaan opastoimintaan. Mika Albertsson kertoi kynnyksen olevan alhaalla aloittaa opastehtävä ja näin olla omalta osaltaan tukemassa killan yhtä toimintatarkoitusta perinteenvaalimista. Oppaat koulutetaan tehtäväänsä.

Museoilta alkoi mitenkäs muuten kuin uuden lippalakin myynnillä. Voisi käyttää tuttua ilmaisua, vietiin käsistä. Risto Hyypöläinen esittelee vaivoin itselleen jättämää lippistä. Lippiksiä tulee lisää ja jokainen voi hankkia vaikka useammankin töihin, retkelle, vapaa-aikaan mihin vain.

Juotiin kahvit ja katsottiin lyhyt katselmus killan teettämästä veteraaneja haastattelevasta videosta. Videota saa lainata katseltavaksi killalta.

Lippiksen lahjoitus Rajamuseolle. Vas. museonhoitaja, rajavartija Mika Albertsson ja killan pj. Jouko Rummukainen.


Museokierros.
Sotiemme veteraanit olivat runsaslukuisena paikalla, jonka vain voi kunnioituksella todeta. He jaksavat.
Powered by Notepad